ΑΦΙΣΑ 10ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥΑνακοινώνεται το πρόγραμμα του Συνεδρίου τόσο στην Κεντρική Σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου όσο και στις θεματικές ενότητες.

Εκτός από τις εργασίες (δεκάλεπτες σε διάρκεια) που θα παρουσιαστούν στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Οικονόμου του ΝΟΗΣΙΣ, θα υπάρχει και ένας αριθμός εργασιών σε μορφή e-posters. Το e-Poster είναι η παρουσίαση μιας εργασίας με τη βοήθεια ενός laptop και ενός προβολικού μηχανήματος (της αντίστοιχης σχολικής μονάδας), σε ειδικά διαμορφωμένο stand – με τραπέζι και οθόνη προβολής του ΝΟΗΣΙΣ, που θα βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Για τα e-Posters θα υπάρξει μέριμνα ώστε να προβληθούν και μέσω του προγράμματος e-poster Show, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο ισόγειο του ΝΟΗΣΙΣ.

Σε ξεχωριστό χώρο θα παρουσιαστούν και δύο θεματικές εκθέσεις, η Παιχνιδοχώρα και η RoboLand, που θα δώσουν ένα ξεχωριστό χρώμα. H Παιχνιδοχώρα είναι μια ειδική θεματική, με λογισμικά παιχνιδιών κατασκευασμένων από τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι μας καλούν να τα «δοκιμάσουμε» .
Η Παιχνιδοχώρα θα βρίσκεται στον 1ο όροφο του ΝΟΗΣΙΣ.

Η RoboLand περιλαμβάνει επιλεγμένες εργασίες μαθητών και μαθητριών στον τομέα της ρομποτικής και των αυτοματισμών. Οι μαθητές /μαθήτριες επιδεικνύουν τις ρομποτικές κατασκευές τους και συμβάλλουν στην εξοικείωση του κοινού με την ρομποτική. Η Roboland θα βρίσκεται στο ισόγειο του ΝΟΗΣΙΣ.

Οι παρουσιάσεις στο e-Poster-Show και στην Παιχνιδοχώρα θα καλυφθούν από το 2ο και 3ο τηλεοπτικό web κανάλι του συνεδρίου.

Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να επισπεύσουν τις διαδικασίες για να την μετακίνηση των μαθητών, πάντα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Επίσης καλούνται να κατεβάσουν την Υπεύθυνη Δήλωση από το site του συνεδρίου και να την δώσουν στους συμμετέχοντες μαθητές. Όλες τις υπογεγραμμένες δηλώσεις από κηδεμόνα οφείλουν οι εκπαιδευτικοί να τις παραδώσουν στη γραμματεία του συνεδρίου, την ημέρα που θα προσέλθουν στο ΝΟΗΣΙΣ.

Σε επόμενο email θα δοθούν οδηγίες ώστε να στείλουν την εργασία τους μέσω webtranfer . Η καταληκτική ημερομηνία αποστολής είναι η Δευτέρα 2 Απριλίου, ώστε να ελεγχθούν και να προετοιμαστεί κατάλληλα ο υπολογιστής παρουσιάσεων στο συνεδριακό κέντρο.

Όλη η διοργάνωση του Συνεδρίου θα καλυφθεί ζωντανά στο διαδίκτυο με 4 κανάλια, κάνοντας χρήση της πλατφόρμας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και της Περιφέρειας μέσα στο site του συνεδρίου.

Χορηγός Επικοινωνίας του 10ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής θα είναι η ΕΡΤ3 και το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας